Rødhus Klit Camping - SkyerRødhus Klit Camping - SandRødhus Klit Camping - GrantræRødhus Klit Camping - Græs
Strand Klithede Skov

Oplevelser

Oplev den skønne natur omkring Rødhus Klit Camping

Sporet ved Rødhus Klit

Sporet ved Rødhus Klit ligger ca. 7 km. sydvest for Blokhus, ved Tranum Klitplantage.
Følg den afmærkede rute som går rundt om campingpladsen. Oplev de store hedearealer i Rødhus turen går igennem en del af disse. Udover lyng er de dominerende planter: Revling, også kaldet sortebær; Stargræsser, der ligner græs, men har stivere blade og en tæt, brun blomst; Gråris, der er en art dværgpil; Rensdyrlav, der kommer på de helt tørre klitter; Marehalm og hjælme, der kan skelnes fra hinanden ved, at marehalmen har et blågråt skær. Langs grøftekanterne kan man være heldig at finde porse.

Branden 1992

En sommerdag i 1992 smed en bilist på Bratbjergvej formodentlig et cigaretskod ud ad bilvinduet. Det startede en brand, der bredte sig kileformet gennem plantagen og næsten ud til havet. Heldigvis var vinden østlig, så skader på plantagen var begrænsede. Flere steder på ruten ses de døde fyrretræer fra branden. Man kan nu glæde sig over den smukke lyng, der er kommet på arealet.

Den lille sø

Søen ser kunstig ud – og det er den også. Vandet er surt og indeholder ikke så meget liv. Søen er ikke lavet til rekreativt formål, men er simpelthen en branddam.

Stranden Ved Rødhus Klit Camping

Følg den 800 m lange stien fra campingpladsen ned til Vesterhavet, og oplev den dejlige strand.
Stranden er en af danmarks bredeste sandstrande vi har i Danmark.
Solbad på stranden eller i de store klitter, hvor man kan nyde udsigten udover stranden og Vesterhavet.
Det er tilladt at køre med bil på stranden.